Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option

Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option


Како да повлечете пари од опцијата IQ

Како да подигнам пари?

Вашиот начин на повлекување ќе зависи од начинот на депозит.

Ако користите е-паричник за депонирање, ќе можете да повлекувате само на истата сметка на е-паричник. За да повлечете средства, направете барање за повлекување на страницата за повлекување. Барањата за повлекување се обработуваат од IQ Option во рок од 3 работни дена. Ако се повлечете на банкарска картичка, на платниот систем и на вашата банка им треба дополнително време за да ја обработат оваа трансакција.

Условите може да варираат во зависност од локацијата. Ве молиме контактирајте со Поддршка за прецизни упатства.

1. Посетете ја веб-локацијата IQ Option или мобилната апликација.

2. Најавете се на сметката со е-пошта или социјална сметка.

3. Изберете го копчето „Повлекување средства“.

Ако сте на почетната страница на IQ Option, изберете „Повлекување средства“ на десниот панел.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Ако сте во трговската соба, кликнете на иконата Профил и изберете „Повлекување средства“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
4. Ќе бидете пренасочени на страницата за повлекување. Изберете метод за повлекување, како што е Skrill, внесете ја е-поштата и наведете ја сумата што сакате да ја повлечете (минималната сума за повлекување е 2 УСД).
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
5. Вашето барање за повлекување и статусите за повлекување се прикажани на страницата за повлекување.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option


Како да повлечете пари од трговската сметка на банкарска картичка?

За да ги повлечете вашите средства, одете во делот Повлечете средства. Изберете начин за повлекување, наведете го износот и другите потребни детали и кликнете на копчето „Повлечете средства“. IQ Option прави се за да ги обработи сите барања за повлекување во истиот ден или следниот ден ако е надвор од работното време во работните денови (со исклучок на викендите). Имајте предвид дека може да потрае малку подолго за да се обработат меѓубанкарските плаќања (од банка до банка).

Бројот на барања за повлекување е неограничен. Износот за повлекување не треба да го надминува тековниот износ на трговско салдо.

*Повлекувањето на средствата ги враќа парите кои биле уплатени во претходната трансакција. Така, износот што можете да го повлечете на банкарска картичка е ограничен на износот што сте го депонирале со таа картичка.

Додаток 1 покажува дијаграм на тек на процесот на повлекување.

Следниве страни се вклучени во процесот на повлекување:

1) IQ Опција

2) Банка што презема – партнерска банка на IQ Option.

3) Меѓународен платен систем (IPS) – Visa International или MasterCard.

4) Издавачка банка – банката што ја отворила вашата банкарска сметка и ја издала вашата картичка.

Имајте предвид дека на банкарската картичка можете да го повлечете само износот на вашиот првичен депозит направен со оваа банкарска картичка. Ова значи дека можете да ги вратите вашите средства на оваа банкарска картичка. Овој процес може да потрае малку подолго од очекуваното, во зависност од вашата банка. IQ Option веднаш ги префрла парите во вашата банка. Но, може да потрае до 21 ден (3 недели) за да се префрлат пари од банката на вашата банкарска сметка.

Доколку не ги добиете парите на 21-виот ден, IQ Option ве молиме да подготвите извод од банка (со лого, потпис и печат доколку е печатена верзија; електронските верзии мора да бидат испечатени, потпишани и со печат од банката) кој опфаќа периодот од датумот на депонирање (на овие средства) до тековниот датум и испратете го на [email protected] од е-поштата поврзана со вашата сметка или до службеникот за поддршка на IQ Option преку разговор во живо. Би било неверојатно ако можете да доставите и IQ Option со е-пошта на претставникот на банката (лицето кое ви го доставило изводот од банката). IQ Option потоа ќе ве замоли да го известите IQ Option веднаш штом ќе го испратите. Можете да контактирате со IQ Option преку разговор во живо или преку е-пошта ([email protected]).

IQ Option ќе се потруди да ја контактира вашата банка и да и помогне да ја најдат трансакцијата. Вашиот банкарски извод ќе биде испратен до агрегаторот за плаќања, а истрагата може да потрае до 180 работни дена.

Ако повлечете износ што сте го депонирале истиот ден, овие две трансакции (депозит и повлекување) нема да се одразат на изводот од банката. Во овој случај, ве молиме контактирајте ја вашата банка за појаснување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Колку време ми е потребно за повлекувањето што го направив со банкарски трансфер да стигне на мојата банкарска сметка?

Стандардниот максимален рок за банкарски трансфери е 3 работни дена и може да потрае помалку. Сепак, исто како што некои болето се обработуваат за помалку време, на други можеби ќе им треба цело време на терминот.


Зошто IQ Option го смени минималниот износ за повлекување банкарски трансфер на 150,00 BRL?

Ова е нов минимален износ за повлекување само за банкарски трансфери. Ако изберете друг метод, минималниот износ е сè уште 4 BRL. Оваа промена беше неопходна поради големиот број на повлекувања обработени со овој метод при ниски вредности. За да се почитува времето на обработка, IQ Option треба да го намали бројот на повлекувања дневно, без да влијае на квалитетот на истите.


Се обидувам да подигнам помалку од 150,00 BRL со банкарски трансфер и добивам порака да контактирам со поддршката. Те молам договори ми го

Ако сакате да повлечете сума под 150 BRL, треба само да изберете друг начин на повлекување, на пример електронски паричник.


Кои се минималните и максималните износи за повлекување?

IQ Option нема ограничувања за минималниот износ за повлекување - почнувајќи од $2, можете да ги повлечете вашите средства на следната страница: iqoption.com/withdrawal. За да повлечете сума помала од 2 долари, ќе треба да контактирате со тимот за поддршка на IQ Option за помош. Специјалисти за IQ Option ќе ви ги обезбедат можните сценарија.


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Да. Треба да го потврдите вашиот идентитет за да ги повлечете средствата. Потврдата на сметката е неопходна за да се спречат лажни финансиски трансакции на сметката.

За да го поминете процесот на верификација, љубезно ќе бидете замолени да ги поставите вашите документи на платформата користејќи ги линковите дадени подолу:

1) Фотографија од вашата лична карта (пасош, возачка дозвола, национална лична карта, дозвола за престој, потврда за идентитет на бегалци, патување со бегалци пасош, избирачка лична карта).

2) Ако сте користеле банкарска картичка за депонирање пари, ве молиме поставете копија од двете страни на вашата картичка (или картички ако сте користеле повеќе од една за депонирање). Запомнете дека треба да го скриете вашиот CVV број и да ги држите видливи само првите 6 и последните 4 цифри од бројот на вашата картичка. Ве молиме проверете дали вашата картичка е потпишана.

Ако користите е-паричник за депонирање средства, треба да испратите опција за IQ само скенирање на вашата лична карта.

Сите документи ќе бидат потврдени во рок од 3 работни дена откако ќе поднесете барање за повлекување.


Статуси за повлекување. Кога ќе биде завршено моето повлекување?

1) Откако ќе се поднесе барање за повлекување, тој го добива статусот „Барано“. Во оваа фаза, средствата се одземаат од состојбата на вашата сметка.

2) Штом IQ Option ќе започне со обработка на барањето, го добива статусот „Во процес“.

3) Средствата ќе бидат префрлени на вашата картичка или е-паричник откако барањето ќе го добие статусот „Испратени средства“. Ова значи дека повлекувањето е завршено на страната на IQ Option и вашите средства повеќе не се во системот на IQ Option.

Може да го видите статусот на вашето барање за повлекување во секое време во вашата историја на трансакции.

Времето кога ќе ја примите уплатата зависи од банката, платниот систем или системот на е-паричник. Тоа е приближно 1 ден за е-паричници и обично до 15 календарски дена за банките. Времето за повлекување може да се зголеми од платниот систем или вашата банка и IQ Option нема никакво влијание врз тоа.


Колку време е потребно за да се процесира повлекувањето?

За секое барање за повлекување, на специјалистите за IQ Option им треба малку време да проверат сè и да го одобрат барањето. Ова е обично не повеќе од 3 дена.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
IQ Option треба да се увери дека лицето што поднесува барање сте навистина вие, така што никој друг не може да пристапи до вашите пари.

Ова е неопходно за безбедноста на вашите средства, заедно со процедурите за верификација.

После тоа, постои посебна процедура кога се повлекувате на банкарска картичка.

На вашата банкарска картичка можете да го повлечете само вкупниот износ депониран од вашата банкарска картичка во последните 90 дена.

IQ Option ви ги испраќа парите во истите 3 дена, но на вашата банка и треба уште малку време за да ја заврши трансакцијата (поточно, откажување на вашите плаќања кон нас).

Алтернативно, можете да ги повлечете сите ваши профити во е-паричник (како Skrill, Neteller или WebMoney) без никакви ограничувања и да ги добиете парите во рок од 24 часа откако IQ Option ќе го заврши вашето барање за повлекување. Ова е најбрзиот начин да ги добиете вашите пари.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option

Како да депонирате пари на опцијата IQ

Добредојдени сте да депонирате користејќи дебитна или кредитна картичка (Visa, Mastercard), Интернет банкарство или е-паричник како Skrill , Neteller , Webmoney и други е-паричници.

Минималниот депозит е 10 УСД. Ако вашата банкарска сметка е во друга валута, средствата ќе се конвертираат автоматски.

Многу трговци со IQ Option претпочитаат да користат е-паричници наместо банкарски картички, бидејќи тоа е побрзо за повлекување.

Депозит преку банкарски картички (Visa/Mastercard)

1. Посетете ја веб-локацијата за IQ Option или мобилната апликација .

2. Најавете се на вашата трговска сметка.

3. Кликнете на копчето „Депозит“.

Ако сте на почетната страница со IQ Option, притиснете го копчето „Депозит“ во горниот десен агол на главната страница на веб-локацијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Ако сте во трговската соба, притиснете го зеленото копче „Депозит“. Ова копче се наоѓа во горниот десен агол на страницата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
4. Постојат неколку начини за депонирање средства на вашата сметка, можете да внесувате депозити преку која било дебитна и кредитна картичка. Картичката мора да биде валидна и регистрирана на ваше име и да поддржува меѓународни онлајн трансакции.

Изберете го начинот на плаќање „Mastercard“, внесете рачно износ на депозит или изберете еден од списокот и кликнете „Продолжи до плаќање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option

Начините на плаќање што му се достапни на читателот може да бидат различни. За најсовремената листа на достапни начини на плаќање, погледнете ја платформата за тргување со IQ Option

5. Ќе бидете пренасочени на нова страница каде што ќе биде побарано да го внесете бројот на вашата картичка, името на сопственикот на картичката и CVV.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Кодот CVV или СVС е 3-цифрен код кој се користи како безбедносен елемент при онлајн трансакции. Тоа е напишано на линијата за потпис на задната страна од вашата картичка. Изгледа како подолу
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
За да ја завршите трансакцијата, притиснете го копчето „Плати“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
На новата страница што се отвори, внесете го 3D безбедниот код (еднократна лозинка генерирана на вашиот мобилен телефон што ја потврдува безбедноста на онлајн трансакцијата) и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Ако вашата трансакција е успешно завршена, ќе се појави прозорец за потврда и вашите средства веднаш ќе се кредитираат на вашата сметка.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Кога правите депозит, вашата банкарска картичка стандардно се поврзува со вашата сметка. Следниот пат кога ќе уплатите, нема да мора повторно да ги внесувате вашите податоци. Ќе треба само да ја изберете потребната картичка од списокот.

Депозит преку Интернет банкарство

1. Кликнете на копчето „Депозит“.

Ако сте на почетната страница со IQ Option, притиснете го копчето „Депозит“ во горниот десен агол на главната страница на веб-локацијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Ако сте во трговската соба, притиснете го зеленото копче „Депозит“. Ова копче се наоѓа во горниот десен агол на страницата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
2. Изберете ја банката што сакате да ја депонирате (во мојот случај тоа е Techcombank), потоа можете рачно да внесете износ на депозит или да изберете една од листата и притиснете „Продолжи до плаќање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option

Внесете го корисничкото име и лозинката на вашата банкарска сметка и кликнете на копчето „Продолжи“.

Забелешка : треба да ја завршите операцијата во рок од 360 секунди.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
3. Почекајте додека системот се поврзува со вашата банкарска сметка и не го затворајте овој прозорец.

4. Потоа ќе го видите ID на трансакцијата, што ќе ви помогне да го добиете OTP на вашиот телефон.
Многу е лесно да се добие OTP-кодот:

  • кликнете на копчето „Земи го кодот OTP“.
  • внесете го ID на трансакцијата и кликнете на копчето „Потврди“.
  • добијте го ОТП кодот.

5. Доколку плаќањето е успешно ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата.

Депонирање преку е-паричници (Neteller, Skrill, Advcash, WebMoney, Perfect Money)

1. Посетете ја веб-локацијата на IQ Option или мобилната апликација.

2. Најавете се на вашата трговска сметка.

3. Кликнете на копчето „Депозит“.

Ако сте во почетната страница со IQ Option, притиснете го копчето „Депозит“ во горниот десен агол на главната страница на веб-локацијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Ако сте во трговската соба, притиснете го зеленото копче „Депозит“. Ова копче се наоѓа во горниот десен агол на страницата.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
4. Изберете начин на плаќање „Neteller“, потоа можете рачно да внесете износ на депозит или да изберете еден од списокот и притиснете „Продолжи до плаќање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option

Минималниот депозит е 10 УСД. Ако вашата банкарска сметка е во друга валута, средствата ќе се конвертираат автоматски.

5. Внесете ја адресата на е-пошта што ја користевте за да се регистрирате со Neteller и притиснете „Продолжи“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
6. Сега внесете ја лозинката на вашата сметка на Neteller за да се најавите и притиснете „Продолжи“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
7. Проверете ги информациите за плаќање и кликнете на „Заврши нарачката“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
8. Откако вашата трансакција е успешно завршена, ќе се појави прозорец за потврда.
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Како да повлечете и да направите депозит пари на IQ Option
Вашите средства ќе се кредитираат на вашето вистинско салдо веднаш.

Каде се моите пари? Автоматски беше направен депозит на мојата сметка

Компанијата IQ Option не може да ја задолжи вашата сметка без ваше овластување.

Проверете дали трето лице нема пристап до вашата банкарска сметка или е-паричник.

Исто така, можно е да имате неколку сметки на веб-страницата на IQ Option.

Ако има некаква шанса некој да има пристап до вашата сметка на платформата, сменете ја лозинката во поставките.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Колку време е потребно за болетото што го платив да се кредитира на мојата сметка?

Boletos се обработуваат и се кредитираат на вашата IQ Option сметка во рок од 2 работни дена. Ве молиме имајте предвид дека IQ Option има различни болета и тие обично се разликуваат само во минималното време на обработка, што е 1 час за брзи болети и 1 ден за другите верзии. Запомнете: работните денови се само од понеделник до петок.


Платив брзо болето и не ми влезе на сметка за 24 часа. Зошто да не?

Ве молиме имајте предвид дека максималното време за обработка на болето, дури и најбрзо, е 2 работни дена! Затоа, тоа значи дека има само нешто потенцијално погрешно ако овој рок е истечен. Вообичаено е некои брзо да се заслужат, а други не. Ве молиме само почекајте! Ако рокот е истечен, IQ Option препорачува да контактирате со IQ Option преку поддршка.


Колку време ми е потребно за да пристигне на мојата сметка депозитот што го направив преку банкарски трансфер?

Стандардниот максимален рок за банкарски трансфери е 2 работни дена и може да потрае помалку. Сепак, исто како што некои болето се обработуваат за помалку време, на други можеби ќе им треба цело време на терминот. Најважно е да го извршите трансферот на своја сметка и да поставите барање преку веб-страницата/апликацијата пред да го извршите трансферот!


Која е оваа грешка од 72 часа?

Ова е нов систем AML (против перење пари) што го имплементира IQ Option. Ако депонирате преку Boleto, мора да почекате до 72 часа пред да направите повлекување. Имајте предвид дека другите методи не се под влијание на оваа промена.


Може ли да уплатам користејќи туѓа сметка?

Не. Сите средства за депозит мора да ви припаѓаат вам, како и сопственоста на картички, CPF и други податоци, како што е наведено во Условите и правилата за IQ Option.


Што ако сакам да ја сменам валутата на мојата сметка?

Валутата можете да ја поставите само еднаш, кога ќе го направите првиот обид за депозит.

Нема да можете да ја промените валутата на вашата вистинска трговска сметка, затоа погрижете се да ја изберете точната пред да кликнете на „Продолжи со плаќање“.

Можете да депонирате во која било валута и таа автоматски ќе се претвори во онаа што сте ја одбрале.


Дебитни и кредитни картички. Може ли да уплатам преку кредитна картичка?

Можете да користите која било дебитна или кредитна картичка Visa, Mastercard или Maestro (само со CVV) за депонирање и повлекување пари, освен за Electron. Картичката мора да биде валидна и регистрирана на ваше име и да поддржува меѓународни онлајн трансакции.


Како можам да ја прекинам врската со мојата картичка?

Ако сакате да ја прекинете врската со вашата картичка, кликнете на „Отклучи ја картичката“ веднаш под копчето „Плати“ кога ќе го направите вашиот нов депозит.


Што е 3DS?

Функцијата 3-D Secure е посебен метод за обработка на трансакции. Кога добивате SMS известување од вашата банка за онлајн трансакција, тоа значи дека функцијата 3D Secure е вклучена. Ако не примите СМС порака, контактирајте ја вашата банка за да ја овозможите.


Имам проблеми со депонирање преку картичка

Користете го вашиот компјутер за депонирање и тој треба да работи веднаш!

Исчистете ги привремените интернет-датотеки (кеш и колачиња) од вашиот прелистувач. За да го направите ова, притиснете CTRL+SHIFT+DELETE, изберете го временскиот период СИТЕ и изберете ја опцијата за чистење. Освежете ја страницата и видете дали нешто се сменило. За целосни инструкции, видете овде . . Може да се обидете да користите и друг прелистувач или друг уред.

Депозитите може да бидат одбиени ако внесете погрешен 3-D Secure код (еднократниот код за потврда испратен од банката). Дали добивте код преку СМС порака од вашата банка? Ве молиме контактирајте со вашата банка ако не сте ја добиле.

Ова може да се случи ако полето „земја“ е празно во вашите информации. Во овој случај, системот не знае каков начин на плаќање да понуди, бидејќи достапните методи се разликуваат по земја. Внесете ја вашата земја на живеење и обидете се повторно.

Некои депозити може да бидат одбиени од вашата банка доколку имаат ограничувања за меѓународните плаќања. Ве молиме контактирајте со вашата банка и проверете ги овие информации на нивна страна.

Наместо тоа, секогаш сте добредојдени да вложувате депозити од е-паричник.

IQ Option го поддржува следново: Skrill , Neteller .

Можете лесно да се регистрирате со било кој од нив онлајн бесплатно, а потоа да ја користите вашата банкарска картичка за да додадете пари на е-паричникот.
general risk warning
Thank you for rating.