IQ Option Отвори сметка - IQ Trading North Macedonia - IQ Trading Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Како да отворите сметка во опцијата IQ


Како да отворите сметка со е-пошта

1. Можете да се регистрирате за сметка на платформата со кликнување на копчето „ Регистрирај се “ во горниот десен агол.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
2. За да се регистрирате треба да ги пополните сите потребни информации и да кликнете на „Отвори сметка бесплатно“
 1. Внесете го вашето име и презиме
 2. Изберете ја вашата земја на постојан престој
 3. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 4. Направете силна лозинка .
 5. Прочитајте ги „Условите“ и проверете го
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Сега, ако сакате да користите демо сметка , кликнете „Започнете со тргување на сметката за вежбање“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 10.000 долари на демо сметка . Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Можете исто така да тргувате на вистинска сметка по депонирањето со кликнување на „Надополнете ја вашата сметка со вистински средства“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите на вашата сметка (минималниот депозит е 10 USD/GBP/EUR).

Погледнете ја оваа статија за да дознаете повеќе за Депозит: Како да направите депозит во опцијата IQ
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Конечно, ќе пристапите до вашата е-пошта, IQ Option ќе ви испрати потврдна пошта. Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Како да отворите сметка со сметка на Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку веб-со сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Фејсбук
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Потоа ќе ве праша дека имате 18 години или повеќе и ги прифаќате Условите , Политика за приватност и Политика за извршување на нарачката, кликнете на „ Потврди
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Најави се“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“, IQ Option бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата IQ Option.


Како да отворите сметка со сметка на Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Потоа ќе ве праша дека имате 18 години или повеќе и ги прифаќате Условите на Условите, Политиката за приватност и Политиката за извршување на нарачката, кликнете „ Потврди “.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.

Отворете сметка на апликацијата IQ Опција за iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација IQ Option од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „IQ Option - FX Broker“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со IQ Option за iOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Регистрацијата за мобилната платформа iOS е достапна и за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја вашата земја на постојан престој
 4. Проверете ги „Условите“ и кликнете „ Регистрирај се
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете на „Trade on Practice“ за тргување со демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Имате 10.000 долари на демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Отворете сметка на апликацијата за Android со IQ Option

Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација IQ Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „IQ Option - Online Investing Platform“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со IQ Option за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Регистрацијата за мобилната платформа Андроид е исто така достапна за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја вашата земја на постојан престој
 4. Проверете ги „Условите“ и кликнете на „ Регистрација
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Trade on Practice“ за тргување со демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Имате 10.000 долари на демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option

Отворете ја сметката за IQ Option на мобилната веб-верзија

Ако сакате да тргувате на мобилната веб верзија на платформата за тргување со IQ Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред и посетете ја веб-страницата на брокерот.

Допрете го копчето „Трговија сега“ во центарот
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 10.000 долари на демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Колку пари можам да заработам на сметката за вежбање?

Не можете да земете профит од трансакциите што ги завршувате на сметката за пракса. Добивате виртуелни средства и правите виртуелни трансакции. Наменет е само за обука. За да тргувате користејќи вистински пари, треба да депонирате средства на вистинска сметка.


Како да се префрлам помеѓу сметката за вежбање и вистинската сметка?

За да се префрлате помеѓу сметки, кликнете на вашето салдо во горниот десен агол. Погрижете се да сте во трговската соба. Панелот што се отвора ги прикажува сите ваши сметки: вашата вистинска сметка и вашата сметка за вежбање. Кликнете на сметката за да ја направите активна за да можете да ја користите за тргување.


Како да ја надополнам сметката за вежбање?

Секогаш можете бесплатно да ја надополнувате вашата сметка за вежбање ако салдото падне под 10.000 долари. Прво, мора да ја изберете оваа сметка. Потоа кликнете на зеленото копче Депозит со две стрелки во горниот десен агол. Се отвора прозорец каде што можете да изберете која сметка да ја надополнувате: сметката за вежбање или вистинската.


Дали имате апликации за компјутер, iOS или Android?

Да! И на компјутерите, платформата реагира побрзо во апликацијата за Windows и Mac OS. Зошто е побрзо да се тргува во апликацијата? Веб-страницата побавно ги ажурира движењата на графиконот бидејќи прелистувачот не ги користи достапните WebGL способности за максимизирање на ресурсите на компјутерската видео картичка. Апликацијата го нема ова ограничување, така што ја ажурира табелата речиси веднаш. Имаме и апликации за iOS и Android. Можете да ги најдете и преземете апликациите на нашата страница за преземање.

Ако верзијата на апликацијата не е достапна за вашиот уред, сепак можете да тргувате користејќи ја веб-локацијата за IQ Option.


Како можам да ја заштитам мојата сметка?

За да ја заштитите вашата сметка, користете автентикација во 2 чекора. Секој пат кога ќе се најавите на платформата, системот ќе бара од вас да внесете специјална шифра испратена на вашиот телефонски број. Можете да ја активирате опцијата во Поставки.

Како да се најавите на опцијата IQ


Како да се најавите на сметката за IQ Option?

 1. Одете во апликацијата или веб-локацијата за мобилна IQ Option .
 2. Кликнете на „ Најави се “.
 3. Внесете ја вашата е-пошта и лозинка .
 4. Кликнете на зеленото копче „ Најави се “.
 5. Ако сте ја заборавиле вашата е-пошта , можете да се најавите користејќи „ Гугл “ или „ Фејсбук “.
 6. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „ Заборавена лозинка “.

Кликнете на „Најави се“, ќе се појави формуларот за пријавување.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Внесете ја вашата е-пошта и лозинката со кои сте се регистрирале за да се најавите на вашата сметка и кликнете „Најави се“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Откако успешно ќе се најавите, ќе ја видите страницата како подолу и кликнете „Тргувајте сега“ за да започнете со тргување.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 10.000 долари во демо сметка, можете да тргувате и на вистинска сметка по депонирањето.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Како да се најавите на опцијата IQ користејќи Фејсбук?

Можете исто така да се најавите на веб-локацијата користејќи ја вашата лична сметка на Facebook со кликнување на копчето Фејсбук.

1. Кликнете на копчето Facebook
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Откако ќе Ако кликнавте на копчето „Најави се“, IQ Option ќе побара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата IQ Option.


Како да се најавите на опцијата IQ користејќи Google?

1. За овластување преку вашата сметка на Google, треба да кликнете на копчето Google.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
2. Потоа, во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“. Системот ќе отвори прозорец, ќе ви биде побарана лозинката за вашата сметка на Google.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта. Ќе бидете однесени на вашата лична сметка за IQ Option.

Враќање на лозинка од сметката на IQ Option

Не грижете се ако не можете да се најавите на платформата, можеби само внесувате погрешна лозинка. Можете да смислите нов.

Ако ја користите веб верзијата

За да го направите тоа кликнете на врската „Заборавена лозинка“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Потоа, системот ќе отвори прозорец каде што ќе биде побарано да ја вратите лозинката за вашата сметка на IQ Option. Треба да му дадете на системот соодветна адреса за е-пошта и да кликнете на „Поднеси“ Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Ќе се отвори известување дека е испратена е-пошта на оваа адреса за е-пошта за ресетирање на лозинката.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Понатаму во писмото на вашата е-пошта, ќе ви биде понудено да ја промените вашата лозинка. Кликнете на „Ресетирање на лозинката“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Врската од е-поштата ќе ве одведе до посебен дел на веб-страницата IQ Option. Внесете ја вашата нова лозинка овде двапати и кликнете на копчето „Потврди“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Откако ќе ги внесете „Лозинка“ и „Потврди лозинка“. Ќе се појави порака која покажува дека лозинката е успешно променета.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Тоа е тоа! Сега можете да се најавите на платформата IQ Option користејќи го вашето корисничко име и нова лозинка.

Доколку ја користите мобилната апликација

За да го направите тоа, кликнете на врската „Ресетирање“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Во новиот прозорец, внесете ја е-поштата што ја користевте при пријавувањето и кликнете на копчето „Испрати“. Потоа направете ги истите преостанати чекори како веб-апликацијата
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Пријавете се на IQ Option Mobile Web Version

Ако сакате да тргувате на мобилната веб верзија на платформата за тргување со IQ Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Откако ќе се најавите успешно, ќе ја видите страницата како подолу и ќе кликнете на иконата „лице“ Кликнете
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
на „Тргувајте сега“ за да започнете со тргување.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Имате 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option

Како да се најавите на апликацијата IQ Опција за iOS?

Пријавувањето на мобилната платформа iOS е слично како и најавувањето на веб-апликацијата IQ Option. Апликацијата може да се преземе преку App Store на вашиот уред или кликнете овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „IQ Option - FX Broker“ и кликнете „GET“ за да ја инсталирате на вашиот iPhone или iPad.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација IQ Option iOS со користење на вашата е-пошта, Facebook, Google или Apple ID. Треба само да ја изберете опцијата „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Имате 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Како да се најавите на апликацијата за Android IQ Option?

Мора да ја посетите продавницата на Google Play и да пребарувате за „IQ Option - Online Investing Platform“ за да ја најдете оваа апликација или кликнете овде .
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација IQ Option Android со користење на вашата е-пошта, Facebook или Google сметка.

Направете ги истите чекори како на уредот со iOS, изберете ја опцијата „LOG IN“
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Внесете ја вашата е-пошта и лозинката и потоа кликнете на копчето „LOG IN“.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option
Сега имате и 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата.
Како да отворите сметка и да се најавите на IQ Option


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Ја заборавив е-поштата од сметката на IQ Option

Ако сте ја заборавиле вашата е-пошта, можете да се најавите преку Facebook или Gmail.

Ако не сте ги создале овие сметки, можете да ги креирате кога се регистрирате на веб-страницата на IQ Option. Во екстремни случаи, ако ја заборавите вашата е-пошта и нема начин да се најавите преку Google и Facebook, треба да ја контактирате службата за поддршка


Како можам да се одјавам од мојата сметка?

За да се одјавите од вашата сметка, одете на главната страница и скролувајте надолу по страницата. Кликнете на копчето Одјавување и ќе бидете одјавени.


Што треба да направам ако не можам да се најавам на мојата сметка?

- Доколку ја видите пораката „пречекорено ограничување за најава“, тоа значи дека неколку пати по ред сте внесувале погрешна лозинка. Ве молиме почекајте некое време пред да се обидете повторно да се најавите. Ако не сте сигурни дали вашата лозинка е точна, користете ја опцијата „заборавена лозинка“ на нашата страница за најавување. Системот ќе испрати инструкции како да ја вратите лозинката на адресата за е-пошта што сте ја користеле за регистрација на платформата.

- Ако сте се регистрирале преку социјална мрежа, тогаш треба да креирате лозинка користејќи ја веб-верзијата за да пристапите до апликацијата за десктоп. Можете да креирате лозинка со користење на опцијата „заборавена лозинка“ на нашата страница за најавување. Треба да ја наведете е-поштата што е поврзана со вашата сметка на социјалната мрежа. Врската за враќање на лозинката ќе биде испратена на таа е-пошта. Откако ќе го направите ова, ќе можете да се најавите на вашата десктоп апликација користејќи ја оваа е-пошта и новата лозинка.

- Доколку сте ја заборавиле лозинката, користете ја опцијата „Заборавена лозинка“ на нашата страница за најавување. Системот ќе испрати упатства за враќање на вашата лозинка на адресата за е-пошта што сте ја користеле за регистрација на платформата.


Како можам да ја сменам валутата на мојата сметка?

Валутата на сметката се поставува при првиот обид да се направи депозит. На пример, ако сте користеле американски долари за да го направите вашиот прв депозит, валутата на вашата сметка ќе биде УСД. Вашиот прв депозит игра витална улога бидејќи откако ќе го направите депозитот, нема да биде можно да ја смените валутата.

Ако не сте знаеле за ова правило, тогаш единствената опција е да отворите нова сметка и да депонирате со валутата што имате намера да ја користите. Запомнете дека откако ќе креирате нова сметка, мора да ја блокирате претходната сметка по повлекувањето на вашите средства.
general risk warning
Thank you for rating.